top of page

Documenten

Inlichtingenfiche

Onze wetgever voorzag dat u voortaan zelf kan aangeven wie er wordt aangeduid om uw kavel binnen een mede-eigendom te vertegenwoordigen. U duidt eveneens aan hoe de uitnodigingen van de vergaderingen en andere correspondentie voortaan wordt overgemaakt. Zo kunnen we u steeds op een vlotte manier bereiken. 

Aanvraag terugbetalen van kosten.

Als je kosten maakt namens de VME, kan je door dit document in te vullen de gemaakte kosten terugvorderen. Je voegt daarbij het origineel of kopij van de factuur. Dan zorgen wij ervoor dat deze kosten zo snel mogelijk worden terugbetaald.

Volmacht

Iedere mede-eigenaar kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, welke niet noodzakelijk zelf een mede-eigenaar moet zijn, maar wiens naam op de volmacht vermeld moet zijn. Blanco volmachten kunnen niet meer. Een volmacht kan nu ook specifiek zijn, u kunt in de volmacht dus vermelden voor welke punten van de agenda de lasthebber u kan vertegenwoordigen. Niemand mag meer dan 3 volmachten krijgen, als hierdoor het totaal aantal stemmen van hemzelf plus zijn volmachten hoger wordt dan 10% van het totaal. De syndicus mag ook niet optreden als volmachtdrager.

Mijn gebouw

Wet op de mede-eigendom

Sinds 01 januari 2019 is de nieuwe wet op de mede-eigendom van kracht. Deze wet heeft belangrijke gevolgen voor uw appartement of andere mede-eigendom. In bijlage kan u beknopte samenvatting terugvinden over de wet van mede-eigendom.

Plichtenleer

Elke syndicus is onderworpen aan het B.I.V. en moet voldoen aan de plichtenleer. 

bottom of page